Fåglarna slutade sjunga,allt vilade ett ögonblick i tystnad

Anette Abrahamsson måleri.
Anette Abrahamsson är en svensk konstnär, som bor och arbetar i Köpenhamn. Sedan 2008 är hon professor i måleri vid Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn.

Anette Abrahamsson har på senare tid, i sitt måleri, arbetat med olika typer av hus i det svenska landskapet. Det är flera sorters byggnader. Från det traditionella röda trähuset med vita knutar, en arbetarbostad framställd som en form för porträtt som i sin avskalade framtoning manar till eftertanke om hur tidsandan förändrats, till både lusthus och badhytter. Det är en undersökning där arkitektoniska ikoner spelar huvudrollen, men där funktionen också pekar på kultursociologiska förhållanden. Byggnaderna utan det omgivande landskapet framstår som kulturella artefakter.

Till denna utställning har Anette Abrahamsson också fördjupat sig i den nordiska floran. En stor målning av lupiner, en blomma som har stor förmåga att sprida sig, visas tillsammans med 16 akvareller ur den nordiska vilda floran. Anette har kallat utställningen Fåglarna slutade sjunga, allt vilade ett ögonblick i tystnad.

Utställningen öppnades av författaren och konstvetaren Thomas Millroth.

Anette Abrahamsson 023    Anette Abrahamsson 022    Anette Abrahamsson 029

Copyright © 2014 Ljungbergmuseet - Genom att besöka sidan godkänner du användandet av cookies.